dissabte, 19 d’abril del 2008

Off Scan_ Diàlegs



Investigadors del Centre of Image and Fine Human Development de Toronto han desenvolupat un sistema d’enregistrament fotogràfic que allibera a l’usuari del tràngol que suposa treure la càmera per immortalitzar un moment especial. Per que ¿quantes vegades ens hem perdut la vivència més autèntica d’un instant per poder fer-ne una foto del mateix?

El sistema consisteix en uns sensors, col·locats sobre la pell de l’usuari en la regió parietal del crani, que detecten certs estímuls nerviosos que es produeixen quan l’ésser humà percep una situació de la que voldria conservar un registre visual. Els sensors, connectats a una càmera fotogràfica adaptada i instal·lada a una peça de roba, envien l’ordre de disparar l’obturador quan l’usuari contempla una bella posta de sol, el petó dels nuvis a una boda o els primers passos del seu fill.

El debat que proposem, i el posterior taller, es centren en qüestionar el paper “castrador” d’experiències de la fotografia versus el fet fotogràfic com a experiència per sí mateixa en moments percebuts com significatius per part de la persona que pren una foto.


Lloc: Pl. del Fòrum
Data: 19 d'abril a les 13 h.

Taller:

A partir d’unes fotografies trobades a un contenidor de brossa s’analitzarà la capacitat dels mitjans d’enregistrament d’imatges d’augmentar o disminuir l’experiència amb l’objectiu d’elaborar una seqüència fotogràfica paradigmàtica d’aquests fenòmens en que la imatge transforma la vivència.


Lloc: Pl. del Fòrum
Data: 19 d'abril a les 15h