dimarts, 15 d’abril del 2008

Off Scan_ Intervencions






Lugar Pintoresco

Guia d’indrets peculiars de la ciutat de Tarragona. Projecte Col·laboratiu. Us proposem que mitjançant la decontextualització d'aquesta icona que ens indica on podem trobar la foto pintoresca, entre tots construïm un itinerari des de la mirada obliqüa.

Assenyala amb aquest pictograma (inclós al pack gratuït que t'enviarem via e-mail) les teves coordenades espai-temps pintoresques i participa en aquest projecte d'instal·lació urbana sense límits de fronteres.

Ah! I no t'oblidis fer una foto de l'acció i enviar-la a l'adreça que et donem més avall.

Qualsevol persona que vulgui participar pot descarregar-se el pack necessari AQUÍ (en cas de problemes amb la descàrrega també el podeu demanar a: offscan@gmail.com


Autors: Col·lectiva (Convocatòria Oberta)
Lloc: Via Pública Tarragona i offscan.blogspot.com
Dates: del 15 al 21 d’abril
.


Blu you

A través de les microtecnologies dels mitjans de telecomunicacions es desenvoluparà un projecte d’intervenció interactiva sota el lema: “mira i comparteix el moment”. Aquesta acció, que s’iniciarà en data i emplaçament desconegut, pretén experimentar amb el transplantament de les facultats sensorials i cognoscitives a través de les imatges.

Open your blu!


Autors: Col·lectiva (Convocatòria Oberta)
Lloc: Via Pública Tarragona i offscan.blogspot.com
Dates: del 17 al 19 d’abril.



3 comentaris:

Off Scan ha dit...

El fet que algú t'assenyali el lloc d'interés amb un pictograma d'una càmera fotogràfica (ojo! del s.XIX) comporta que ha considerat: "si, ho he de fer... si!he de fer una foto d'això" i ens ho possa a la carretera de muntanya, al poblets peculiars (fa poc vaig veure un tio que es parava a fer una foto d’un poblet just on hi havia el cartell amb el susodicho pictograma!), a la nacional al seu pas per la torre dels escipions... Aquesta intervenció és un exercici de decontextualització; que és la part postmoderna de l'acció proposada. Però hi ha més. Lugar Pintoresco vol cridar l'atenció també sobre la energia que es genera en aquells moments d'efervescència visual que tothom creu mereixedors de ser fotografiats.
¿És possible que una senyal de "lugar pintoresco" pugui fer-nos compartir l'emoció d'aquella persona que va decidir el seu emplaçament?
A part, és clar de la reflexió sobre la postestat que s'autoatroguen les institucions per declarar d'interés certs indrets i manifestacions.

Off Scan ha dit...

Hem sembla molt bé el teu raonament, ara bé hem sembla que el concepte de pintoresc que tenim pot setar tan allunyat els uns dels altres, que si ens hem de guiar pels sentiments, poder el resultat del projecte, la guia que proposeu, serà un absurd?
Te sentit el que dic?

Anims

Off Scan ha dit...

Aquí arribem al veritable problema!:
Fins a quin punt les guies són un absurd?
Quines són les guies de les guies?